Bepo čistač ulica

"...Nikad čovjek ne smije da misli na cijelu ulicu odjednom...Mora da misli samo na slijedeći korak, na slijedeći udisaj, na slijedeći zamah metlom...To je važno."

05.07.2011.

Samo psovanje korespondira sa ovim sadržajem

Znate li zašto sam vas zaustavio - kaže on meni listajući po knjižici sa pripadajućim dokumentima. Nemam pojma, odgovorim ljubazno sjedeći u autu veeezana, sa upaljenim svjetlima, koje usljed gužve nije moglo ići više od 30 na sat. Veli - uzeli ste prvenstvo prolaza.
'Vol'ke mi oči k'o E.T. vanzemaljac!
Ma kome, kad i gdje?! Kaže, kamionu. Ahahaha, odvalim se smijat'. Pa uz najbolju volju da ne vidim kamion, morala bih ga vidjeti.
Već sam prolazila raskrsnicu, nisam ga mogla vidjeti kad nije bio tu niti zagledati u drugu ulicu da vidim ide li slučajno kakav kamion, pa da ga sačekam da dođe, sjednem zapalim cigaru dok on prođe.
Kaže on, nije problem. Vozač kamiona biće svjedok na sudu...
Kakav vozač, kakvom sudu nabijem ti tu šapku na tu četvrtastu glavurdu!
Kažem, nisam uzela prvenstvo prolaza, ali nije problem, vaša je svakako zadnja. (Ma koliko bezobrazna i glupa bila) Napišite mi kaznu pa ću platiti i da završimo ovu farsu. Nadmeno sad on: Kazna će biti 100 maraka i oduzimanje vozačke na tri mjeseca.
Sad ja: Za oduzimanje prvenstva prolaza?! Imate li slučajno kod sebe flašu medovače da potegnem jedno pola litra, pa da onda znam što mi uzimate vozačku na tri mjeseca? A ja na žalost nemam mitraljez u autu, nisam ćelava, nemam tamna stakla i ne vozim bijesno auto 100 na sat po centru grada!
Vraća mi vozačku, a meni iz očiju sjevnu mač kralja Artura, iz grla Oskarov glas!(Limeni bubanj)
Sram da vas bude! Majmunoliki ćelavci ubijaju ljude po ulicama grada vozeći sto na sat, ne odgovaraju za krivična djela ubistva, a vi ste na meni našli trenirati zakon i to lažući. Ne smijete im ništa, krijete se ko zadnje kukavice po sporednim ulicama i zaustavljate žene lažno ih optužujući. Kukavice najgore vrste fuj! Hvala i do viđenja. Ne izmišljam, rekla sam to i sad samo mogu da čekam kakva će kazna biti. Neću da trepćem okicama pred mlohavim i impotentnim. Idem u zatvor. Kamiondžija mi je svjedok.  
Vozeći malo dalje, skrenula sam u ulicu pored Pravnog fakulteta da bih izašla na Obalu, i tu od parkiranog džipa i još dva automobila ispred Praaaavnog fakulteta(da Pravnog, to je onaj isti sa popularim sexy mobbingom mlohavih i impotentnih), na trotoaru, ne vidi se pola glavne ulice. Da bih izašla na ulicu moram vidjeti ima li auta, jel te?! Iza mene seljačina trubi, otvorio prozor i maše, prijeti. Drugi, pješak, fini kao čiko solidariše se samnom, pa kaže onom debilu, žena je vidiš, šta galamiš, de ja ću ti reći ima li 'ta odozgo. Jaoooo jaoooo 'bem ti sto apsurdistana šta je ovo ovdje sve skupa, od portira do vrha vlasti!!!
Podsjećam, sve smo bliži ovome
http://bepo.blogger.ba/arhiva/2009/04/23/2146648  

Bepo čistač ulica
<< 07/2011 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31